Maandbrief januari

dimanche 1 janvier 2023

DW

Beste Rotariërs en Rotaracters,

We hebben afscheid genomen van 2022 en kijken volop uit naar 2023.

Ik wens je, in naam van mezelf en het Rotary District 2140, een zeer gelukkig nieuwjaar, veel moed om je aan nieuwe projecten te wagen en zintuigen te over voor onverwachte tinten van geluk. Ik wens je ook heel veel plezier en voldoening als lid van de Rotaryfamilie.  

Wensen en dromen zullen de wereld niet veranderen, maar ieder nieuw begin en nieuwe dag biedt kansen aan Rotariërs en Rotaracters om (opnieuw) een verschil maken.

Laten we in 2023 nog meer tonen dat we ‘people of action’ zijn en dat we fier en trots zijn op onze organisatie en wat ze realiseert in de wereld.

Het rotarythema van januari is ‘Vocational Service” ook beroepsactie of professionele dienstverlening genoemd..

Opgericht als een zakelijke netwerkorganisatie, benadrukt Rotary het belang van het samenbrengen van zakelijke en professionele leiders voor het uitwisselen van ideeën, het ontwikkelen van relaties, en het verbeteren van onze maatschappij.

‘Vocational service’, ‘beroepsactie’ of ‘professionele dienstverlening’ is de essentie van Rotary.  Door deel te nemen aan een aantal activiteiten op het gebied van Vocational Service - mentorschap, carrièredagen, vakprijzen, hulp aan bedrijven, praten over uw werk tijdens een clubbijeenkomst - kunt u uw ervaring uitbreiden en ze omzetten in een waardevolle hulpbron voor anderen. Lees meer ...

Zeker in deze tijd van zeer snelle evolutie en digitalisering, kunnen we als Rotariërs een belangrijke rol spelen om de digitaal-zwakkeren te begeleiden en te ondersteunen.     

Als Rotariër staan we voor hoge morele normen en integriteit. Daarom is het ook belangrijk om te spreken over professionele ethiek.  We moeten ons altijd bewust zijn van hoe onze acties en beslissingen anderen kunnen beïnvloeden. Lees meer ...

Klik hier voor meer informatie over “Vocational Service” en “Beroepsethiek”, met  voorbeelden van wat u en uw club kunnen doen.

Ik wens jullie alvast heel veel succes en voldoening met jullie vocational-service-initiatieven in 2023.

Dominiek Willemse

District Governor 2022-2023 

District 2140    E dominiek@juranv.be  

M +32 475 38 13 00