Wereld vaccinatie week 20/04-30/04

mardi 11 avril 2023

DW

Wereld vaccinatie week (24-30 april).

Promoot de kracht van vaccins tijdens de Wereld Immunisatie Week in april a.s. Met tientallen jaren ervaring in het uitroeien van polio spelen Rotary-leden een sleutelrol in het bekendmaken van de kracht van vaccins.

Mede doordat Rotary-leden en partners zo hard hebben gewerkt om de aarzeling over vaccins tegen te gaan en alle kinderen te bereiken met het poliovaccin, hebben we miljarden kinderen ingeënt tegen de ziekte.

De Wereld Vaccinatie Week, 24-30 april, is een gelegenheid voor Rotary en Rotaract clubs om de boodschap te verspreiden dat vaccins levens redden. Het is van cruciaal belang om (polio)vaccinaties voor kinderen over de hele wereld voort te zetten.

Video Prof. Vandamme: het belang van vaccinatie

Wereld Vaccinatie Week, 24-30 April,


het ideale moment om te spreken over het belang van vaccinaties. Poliovaccinaties zijn het beste bewijs dat vaccins werken want kinderverlamming komt in Europa niet meer voor, tenzij uitzonderlijk wanneer een persoon niet gevaccineerd is.

Vaccins zijn één van de grootste change-makers in moderne geneeskunde, vaccins zijn veilig, doeltreffend en redden jaarlijks het leven van miljoenen kinderen. Onze vooruitgang in onze strijd tegen polio is het beste bewijs dat vaccins werken.

Het Global Polio Eradication Initiative berekende dat vandaag meer dan 20 miljoen mensen stappen, wandelen, springen, dansen dankzij de vaccinaties. Nochtans zijn er ca.12.5 miljoen kinderen totaal niet gevaccineerd. Onze partners WHO en UNICEF noemen ze de ZERO DOSE CHILDREN. En het is cruciaal om deze kinderen te vaccineren tegen polio om polio volledig uit de wereld te krijgen.

We zullen alle kinderen in de wereld vaccineren, want zolang het polio virus ergens aanwezig is, is het een dreiging overal in de wereld.


Wat kan je doen tijdens Wereld Vaccinatie Week, 24-30 April
 

  • Gebruik de World Immunization Week Toolkit voor grafische boodschappen die je kan delen op social media met de hashtags #EndPolio en #VaccinesWork.
  • Download en deel rotary’s video, “Zero-Dose Children.”
  • Donate aan PolioPlus to help Rotary and our partners deliver polio vaccines to vulnerable children. Or start an online fundraiser to help us end polio using Raise for Rotary and share it with your network. Bijdragen worden gematcht 2-to-1 door de Bill & Melinda Gates Foundation.
  • Promoot de actie "win een kunstwerk" op jullie events.  Het is laagdrempelig en wordt geboekt ten voordele van Polio op naam van je club. Download hier de flyer.
  • Word lid van de PolioPlus Society en schrijf mee geschiedenis!

DOE MEE met Wereld Vaccinatie Week en herinner de wereld eraan dat we samen polio kunnen stoppen!

Update Polio:

Er is slecht nieuws want in 2023 werd het eerste zieke kind met het Wilde Polio Virus in Pakistan geregistreerd. Het driejarig kind woont in een kwetsbare regio waar helaas te veel “Zero Dose” kinderen wonen. Het virus is van dezelfde ‘familie’ als het virus dat in April 2022 de ronde deed. Waarom was dit kind niet gevaccineerd? Was het kind ziek of afwezig bij de vaccinatieronde? Is het een kind dat werd gemist? Weigerden de ouders een vaccinatie? Wachtende op de antwoorden werden meteen supplementaire vaccinatierondes uitgevoerd.

We moeten alle ZERO DOSE CHILDREN bereiken!

The importance of vaccination (ENG)