Introductie van District 2140 door gouverneur Bart Purnal.

Sunday, August 1, 2021

ADH

Beste Vriendin,

Beste Vriend,

Fijn om te zien dat je meer te weten wil komen over ons district en de bruisende activiteiten van onze clubs en onze clubleden.


“Beste Vriendin, Beste Vriend,” is inderdaad de aanspreking tussen leden van de Rotary-gemeenschap. Zij benadrukt onmiddellijk de basis van de Rotary-clubs: vriendschap. Vanuit de vriendschap, het samenzijn, de club, groeien het engagement en de sociale acties die elke club over de hele wereld onderneemt om die wereld een klein beetje beter te maken voor degenen die het minder goed hebben dan wij.

 

Zoals we op de startpagina al vermelden is ons District 2140 is één van de ongeveer 540 Rotary-districten in de wereld. Onze 82 Rotary-clubs, 16 Rotaract-clubs en 3 Interact-clubs maken deel uit van de grote groep van zo’n 36.000 clubs en 1.200.000 Rotary-leden, die allemaal dezelfde doelstellingen nastreven op basis van de 4 kernvragen die onze stichters ons sinds 1905 voorhouden:

  •           Is het waar?
  •           Is het billijk voor alle betrokkenen?
  •           Bevordert het onderling vertrouwen en vriendschap?
  •           Komt het alle betrokkenen ten goede?

 

Het visie statement van Rotary International luidt als volgt:

"Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change — across the globe, in our communities, and in ourselves."

 

Het District 2140 omvat de clubs uit de Belgische provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en een aantal Nederlandstalige en Engelstalige clubs uit Brussel. Elk van die clubs vertrekken vanuit hun wekelijkse of tweewekelijkse vergaderingen, waar zij luisteren naar interessante sprekers en acties voorbereiden die uiteindelijk uitmonden in het verbeteren van het lot van hen die het nodig hebben. Dat kan gaan om steun aan lokale organisaties en plaatselijke noden, of om grotere internationale projecten.

 

Via deze website kan u in contact geraken met (de websites van) verschillende clubs. Contacteer hen gerust als u een idee of een nood heeft.


Wie weet wordt u op termijn zelf Rotariër? Zo’n lidmaatschap biedt u trouwens direct ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een vergadering of actie van een andere Rotary-club, waar ook ter wereld. We moedigen deze bezoeken aan andere Rotary Clubs zelfs aan, omdat dit een gelegenheid is om nieuwe ideeën op te doen, om te kijken hoe andere clubs werken, enz. U ontwikkelt tegelijkertijd een lokaal en een internationaal netwerk van Vrienden en Vriendinnen.

 

Het logo van Rotary International is het tandwiel, met 24 tanden, één voor elk uur van de dag, en tegelijkertijd één voor elke tijdzone op de planeet: altijd en overal dus: het wiel moet namelijk blijven draaien, want het verbeteren van het lot van de minder fortuinlijken, is een opdracht die nooit ophoudt. Het vergt een engagement van elk van onze leden; het lidmaatschap van een Rotary-club is dan ook weliswaar vrijwillig, doch niet vrijblijvend. Rotariërs zullen, elk vanuit zijn of haar vakgebied, interesses en beroep, op hun eigen wijze bijdragen tot de doelstellingen van Rotary International en van ons eigen district. U vindt op deze website onder andere uitleg over de sociale projecten die we vandaag ondersteunen of in het verleden gerealiseerd hebben. Ga zeker ook eens kijken op www.rotary.org: dan beseft u direct welke wereldwijde impact onze organisatie heeft door middel van o.a. The Rotary Foundation.


En mocht u geïnteresseerd zijn om lid te worden, meld u aan: u vindt op deze website de nodige contactinformatie (Contact). Neem contact op: wij verwelkomen u van harte op één van onze vergaderingen en toasten samen met u op de Vriendschap.

Met Rotarische groet,


Bart Purnal

District Governor 2021-2022