Maandbrief van de Gouverneur

Saturday, November 4, 2023

Peter Wolters

The Rotary Foundation

Als iemand bij een serviceclub wil aansluiten, en je bekijkt dit op clubniveau, dan zijn vooral de andere leden het belangrijkste element om aan te sluiten, en niet zo zeer de vlag. 

Als je dit echter ruimer en globaal bekijkt, dan heeft Rotary toch een aantal troeven die onze concur-lega's niet hebben, en één daarvan, zo niet de belangrijkste is onze Foundation. Dit is een van de grootste private sociale fondsen wereldwijd, en is de motor achter projecten zoals Polio of "Scale Grants" met een budget van meer dan 2.000.000 EUR zoals het project ter bestrijding van baarmoederhalskanker in Egypte. Zonder een dergelijke instelling zijn dergelijk projecten niet mogelijk.

Recentelijk kreeg TRF voor de 15de keer opeenvolgend de maximale beoordeling van de "Charity Naviagator", wat bewijst dat onze foundation goed beheerd wordt, zorgvuldig met de beschikbare middelen omgaat ... "en dat er weinig blijft plakken". Dit is een instrument dat ons toelaat IMPACT te hebben op wereldschaal, maar ook lokaal. 

Zoals ik iemand die ik zeer waardeer regelmatig hoor zeggen: "steun de Foundation en gebruik de Foundation!"

Een actie in de kijker: Hoofdzaak er is hoop!"

Napoleon

Het initiatief "Espoir en Tête" kwam vele jaren geleden overgewaaid vanuit Frankrijk en het idee was om een Disney-avant-première te vertonen om zo fondsen te werven ter financiering van wetenschappelijk onderzoek rond neurodegeneratieve ziekten zoals bij voorbeeld Alzheimer en Parkinson. Dit project leeft in Vlaanderen verder onder de naam "Hoofdzaak er is Hoop".

Ook deze maand is er opnieuw een voorstelling in een aantal bioscopen maar omwille van praktische redenen is dit geen Disney-film meer. Maar het alternatief is, los van het feit dat je een goed doel steunt, ook meer dan de moeite waard: een film over het leven van Napoleon. 

Voor meer informatie en het aankopen van tickets bij een bioscoop in de buurt, KLIK HIER!

100 Jaar Rotary in België op 3/12/2023 in Brussel - Schrijf je nu in!

100 jaar Rotary in België

Sunday, December 3, 2023 10:00-15:00

🥂 100 Jaar Rotary in België: Een Sprankelend Jubileum! Stel je een eeuw voor vol inspirerende momenten 🌟, hartverwarmende initiatieven ❤️ en grensverleggende prestaties. Dat is de indrukwekkende erfenis van Rotary in België. We hebben samen gelachen, geleerd en gegroeid, en nu is het moment aangebr...

The Square