ACTIES VAN CLUBS IN DE KIJKER MAA-APR

Donnerstag, 20. April 2023

ADH

Overzicht van acties van clubs die in de pers verschenen. Stuur ons een link van uw publicaties en dan nemen we dit mee op in deze nieuwsbrief: CPI.rotary2140@gmail.com

Rotary Club Zaventem

Rotary Club Zaventem schenkt tweedehandsfietsen aan gemeenteschool, 17-03

De leerlingen van het zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool van Sint-Stevens-Woluwe hebben vijftien fietsen gekregen van Rotary Club Zaventem.

De fietsen zijn bestemd voor die leerlingen die thuis niet over een fiets beschikken en zodoende ook de eindtermen ‘Verkeer en mobiliteit’ niet kunnen halen.

Artikel uit Het Nieuwsblad

TUUBJE

Tuubje’s tandenpoetsfeest, gezondheidszorg en Rotary Club Westmalle-Kempen, 20-03

Een jaar geleden, op wereldmondgezondheidsdag op 21 maart 2022, schonk serviceclub Rotary Westmalle-Kempen 88 elektrische tandenborstels aan BuBaO Sint-Rafaël. Dat gebeurde in het kader van het pilootproject ‘Wees gek op je bek’ van ELZ Voorkempen. 

Voldoende reden om een vervolg te breien aan het pilootproject met een educatieve mondgezondheidskoffer. 

Volledig artikel in de Gazet van Antwerpen

welsprekendheidstornooi

31ste welsprekendheidstornooi van Rotary Club Asse, 20-03

Voor de 31ste keer organiseerde Rotary Asse een welsprekendheidstornooi voor leerlingen van het zesde jaar secundair, een wedstrijd waarbij het Sint-Jozefsinstituut steevast op de afspraak is.

Artikel uit HLN

Rotary Club Riemst Zuid-Limburg brengt champagne en muziek samen voor het goede doel, 21-3

Het Champagneconcert werd opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Sint-Martinus van Riemst, onder leiding van Conrad Onclin en Floris and the Flames. Met de opbrengst zal Rotary een elektrische duofiets voor rolstoelgebruikers aankopen voor WZC Eyckendael.

Uit Het Belang Van limburg

Shelterbox

Rotary Club Diest stuurt dertig shelterboxen naar rampgebied in Turkije en Syrië, 05/04


22.000 euro brachten ze bij elkaar gebracht voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Het geld gaat naar 30 shelterboxen die onderdak bieden.

Artikel uit Het Nieuwsblad

Rotary Club Mechelen brengt paas-sfeer naar nooddorp, 08-04

“In de club leefde al lang het idee om iets te doen voor de Oekraïnese oorlogsvluchtelingen”, vertelt Kris Sobry van Rotary Club Mechelen.

Voor elk kind was er een zakje met paaseieren voorzien. De rest van de opbrengst ging in chequevorm naar de organisatie van het nooddorp.

Nieuws te vinden in:

GVA

NB

HLN

P.S.: we hebben nog geen kruiswoordraadsels in de nieuwsrubriek, maar zoek de fout, kan je alvast oefenen bij deze foto...

.

.

.

.

.

Antwoord: het logo van Rotary op de banner is niet meer in gebruik. Gebruik de nieuwe logo's die je kan vinden en aanmaken op: https://brandcenter.rotary.org/

MS Run

Rotary Club Tielt-Winge Hageland hangt zijn activiteiten aan de MS-run in Scherpenheuvel, 10-04

... Tiener Louis Boudry had heel wat redenen om erbij te zijn: “Motoren en auto’s steken mij de ogen uit. Ik zie ze allebei graag. Ik rijd niet mee, want hier kan ik er veel meer zien. Mijn opa is aan MS overleden. Jammer genoeg was hij al overleden, toen ik geboren werd. Hij heeft mij wel nog in de buik van mijn mama gezien. Bovendien staat mijn papa hier met Rotary Tielt-Winge – Hageland om cupcakes te verkopen.”

Het vooledige artikel uit Het Nieuwsblad

Rotary Maasland-Lanklaar en Maaseik organiseren op 09 september een volledig Belgische Kennedymars , 11-04

SAVE THE DATE 09/09/2023

Heeft u al van een Kennedymars gehoord? Neen? Dat is geen schande, want voor de laatste Belgische uitgave van deze sportieve uitdaging moeten we al terug naar de jaren 80. 

Binnenkort komt die dus naar Limburg, met dank aan Rotary Maasland-Lanklaar en Rotary Maaseik. Zij tekenden een prachtige lus uit over het groene grondgebied van drie gemeenten: Maasmechelen, Maaseik en Dilsen-Stokkem. “Het doel van deze Kennedymars is drieledig”, geeft bezieler Gerry Hurkens mee. “We willen mensen aan het bewegen krijgen, fondsen inzamelen voor het goede doel en promotie voeren voor het Maaslandse landschap.”

het volledige media verhaal: NB & HBVL

Raymond & Rotary

Raymond van het Groenewoud en Rotary Club Antwerpen Noord organiseren fundraising voor kinderoncologie van UZA, 12-04

Save the date op 20 April

“Rotaryclub Antwerpen-Noord steunt sinds 1958 meerdere sociale doelen in Antwerpen en omgeving. In 2023 komen wij in actie tegen kinderkanker. De opbrengst van deze fundraising gaat naar de UZA Foundation.

Raymond van het Groenewoud en zijn muzikanten Cesar Janssens, Wouter Berlage, Bram Weijers en Rik Aerts brengen donderdag 20 april om 20u een concert in zaal Lux in Kapellen.


Info en inschrijven: www.r-a-n.be


artikel link Motown Supremacy  voor het goede doel met Rotary Club Westmalle - Kempenland, 12-04

Save the date: 21 april

De opbrengst gaat naar ‘Wees gek op je bek’ voor een betere tandzorg bij kinderen in het buitengewoon onderwijs. zie supra

artikel NB

Inkom 50 euro, 1 glas champagne en hapjes inbegrepen.

Kaarten via www.rotaryshowtime.be