Polio Update 10/04/2023

Montag, 10. April 2023

DW

Rotary International President dringt erop aan dat Rotarians het werk om polio uit te roeien afmaken In haar toespraak in het House of Commons zei zij dat Rotary haar belofte aan de kinderen van de wereld om polio te helpen uitroeien, moet waarmaken.

Jennifer waarschuwde Rotarians voor polio-moeheid door te benadrukken dat de wereld nog nooit zo dicht bij het winnen van de strijd tegen de ziekte is geweest.

In haar toespraak tijdens een End Polio Now evenement in het House of Commons, zei de Canadese dat ze zich realiseerde hoe Rotarians gedurende vele jaren hebben gehoord hoe dicht de wereld bij de uitroeiing was. "We worden soms moe en mensen vragen zich af wanneer het gaat gebeuren," zei Jennifer. "Maar we moeten laten weten dat we binnen bereik zijn en we moeten het vertrouwen hebben dat we dit doen en onze belofte aan de kinderen van de wereld nakomen." 

"Er is een tekort van 2,2 miljard dollar om de komende drie jaar 400 miljoen kinderen te immuniseren. Maar de beloning van het nakomen van de belofte en het creëren van de erfenis van een volksgezondheidsinfrastructuur zijn enorm" zei ze.  

Update Polio 10/04/2023:

Er is slecht nieuws want in 2023 werd het eerste zieke kind met het Wilde Polio Virus in Pakistan geregistreerd. Het driejarig kind woont in een kwetsbare regio waar helaas te veel “Zero Dose” kinderen wonen. Het virus is van dezelfde ‘familie’ als het virus dat in April 2022 de ronde deed. Waarom was dit kind niet gevaccineerd? Was het kind ziek of afwezig bij de vaccinatieronde? Is het een kind dat werd gemist? Weigerden de ouders een vaccinatie? Wachtende op de antwoorden werden meteen supplementaire vaccinatierondes uitgevoerd.

We moeten alle ZERO DOSE CHILDREN bereiken!

We liggen nog wel op koers voor de doelen die we ons in de strategie hebben gesteld." De WHO-chef schetste de uitdagingen waarmee de bestrijding van polio wordt geconfronteerd in delen van Nigeria, Somalië, de Democratische Republiek Congo en Jemen, met name in het noorden van Jemen, waar de autoriteiten immunisatiecampagnes niet hebben toegestaan. Indrukwekkend verhaal van een polio survivor die zijn leven doorbrengt in een stalen long. Toon deze video in de club en creëer zo bewustwording voor de End Polio campagne.

Indrukwekkend verhaal polio survivor

Promoot End Polio tijdens jullie fundraising events.

Tot 10/06 kan u gebruik maken van de actie "Win een Kunstwerk".

Download het promo-blad en gebruik het voor tijdens jullie fundraising events. Het is een kant en klare, laagdrempelige  fundraising actie voor Polio. Laat de QR code scannen door de deelnemers aan uw event. De schenkers maken kans op een kunstwerk en de opbrengst wordt volledig toegewezen aan jullie club. 

U dient enkel een mailtje te sturen naar secretaris.rotary2140@gmail.com om te laten weten wanneer uw event doorgaat, zodat we de bedragen die dan gescand worden, kunnen toegewezen worden aan uw club.

Polio besmetting vastgesteld in Burundi (18/03/23)

Het poliovirus werd vastgesteld "bij een vierjarig kind in het district Isalé, in het westen van Burundi, dat niet gevaccineerd was tegen polio", zo meldt de WHO in een verklaring. Ook twee andere kinderen, die contact hadden met de vierjarige jongen, zijn besmet geraakt.

In vijf stalen die de Burundese milieudienst van afvalwater had genomen, werd de aanwezigheid van het poliovirus eveneens bevestigd.

De Burundese regering is nu van plan om een vaccinatiecampagne op te starten, zodat alle kinderen tussen nul en zeven jaar beschermd worden tegen het virus, vervolgt de WHO.

Volgens de mededeling is in Burundi een zogenaamd 'vaccine-derived poliovirus' (VDPV) vastgesteld, meer bepaald een van poliovirus type 2-variant die afstamt van het orale poliovaccin.  

Dankzij het nieuwe polio-vaccin, dat momenteel overal ter wereld wordt ingezet, zullen in de toekomst besmettingen met het afgeleide polio-virus type 2  ook kunnen uitgesloten worden.   

Wereld vaccinatie week

Promoot de kracht van vaccins tijdens de Wereld Immunisatie Week in april a.s. Met tientallen jaren ervaring in het uitroeien van polio spelen Rotary-leden een sleutelrol in het bekendmaken van de kracht van vaccins.

Mede doordat Rotary-leden en partners zo hard hebben gewerkt om de aarzeling over vaccins tegen te gaan en alle kinderen te bereiken met het poliovaccin, hebben we miljarden kinderen ingeënt tegen de ziekte.

De Wereld Vaccinatie Week, 24-30 april, is een gelegenheid voor Rotary en Rotaract clubs om de boodschap te verspreiden dat vaccins levens redden. Het is van cruciaal belang om poliovaccinaties voor kinderen over de hele wereld voort te zetten en te pleiten voor COVID-19 vaccinaties voor iedereen. 

Steun End Polio en win een een kunstwerk.

Video End Polio Now District 2140

Video "zero dosed children": niet gevaccineerde kinderen (ENG)