Donnerstag, 16. Februar 2023

ADH

Als je wenst dat ook jouw project hier wordt vermeld, laat het ons weten: CPI.rotary2140@gmail.com

Clubs in de kijker #peopleofaction

Rotary inspireert jongeren in hun studiekeuze

Rotaryclubs van Antwerpen en omstreken helpen laatstejaars met hun studiekeuze. 20 januari

Tientallen scholen, tot 6000 studenten werden dit jaar weer aangesproken om naar de UA te komen in Wilrijk en kennis te maken met meer dan 250 professionals, die de liefde voor hun beroep kwamen toelichten.

2000 studenten kwamen af om zich te oriënteren in hun studiekeuze en spraken af met Rotariërs en een heleboel vrijwilligers die vrijwillig een avondje  vrije tijd opgaven om te inspireren.

Bronnen:

Het Nieuwsblad

Gazet van Antwerpen


Rotary Club Kasterlee steunt het Centrum voor Integrale Gezinszorg (CIG) De Merode in Kasterlee. 30 januari 2023

Een winterfeest op 5 februari, meer was er niet nodig om voor een opbrengst te zorgen voor het CIG  De Merode. WinterBBQ's ze zijn er en ze blijven!

Bronnen

Gazet Van Antwerpen

Het Nieuwsblad

Het Laatste Nieuws

Rotary Club Bilzen-Alden Biezen op zoek naar de beste club van de buurt 06 februari 2023

Uiteraard hebben ze. zelf niet deelgenomen, maar naar analogie met HOMO UNIVERSALIS, een programma op EEN, had deze club een wedstrijd in elkaar gebokst om lokale clubs te  laten strijden om de trofee CLUB UNIVERSALIS.

Bron:

Het Belang Van Limburg

Shelterbox content

Rotary Club Gaasbeek-Pajottenland schenkt tien Shelterboxeb aan rampgebied in Midden Oosten. 08 februari

Shelterbox is een VZW, vanuit Rotary ontstaan, en die in de voorbije twintig jaar en ook  vandaag levensnoodzakelijk blijkt te zijn bij rampspoed. De Brabantse club besloot unaniem om onmiddellijk in actie te treden.

Bron: 

Het NieuwsbladRc Landen: Wijkschool Pepijntje krijgt pannakooi

Net voor het krokusverlof en met mooi weer in zicht, overhandigden de leden van Rotary club Landen een pannakooi aan de wijkschool Pepijntje in Landen. Het project maakt deel uit van een groter plan van de school om duurzaam sport- en spelmateriaal ter beschikking te stellen van de leerlingen tijdens de speeltijden, en andere georganiseerde ontspanningsmomenten.

De school wil een warm en leerrijk schoolklimaat bieden aan de kleuters en leerlingen, waarbij hun ontwikkeling en sociale vaardigheden gestimuleerd worden en hun motoriek ontwikkeld wordt in functie van hun leeftijd.

Na de krokusvakantie organiseert de school een interne voetbalcompetitie. Het “voetbalspel in de pannakooi” zal begeleid worden door “2 kindscheidrechters”. De leerlingen zijn nu al entoesiast en maken gebruik van ieder mogelijk moment om hun techniek te verfijnen.

Het Laatste Nieuws HNL.BE

Rc GEEL: Bent Vermeiren in Canada

Ik ben sinds vijf maanden op uitwisseling in Kelowna, Canada. Dat betekent dat mijn uitwisseling bijna halfweg is. Een goed moment dus om even terug te blikken op mijn ervaringen tot nu toe. Ik verblijf nu bij mijn tweede gastgezin. Mijn eerste was echt een hele leuke familie. Met dit gezin is de klik wat minder, maar dat zorgt niet voor problemen. Elke familie is nu eenmaal anders… De school hier is ook best wel leuk. Ik heb geen ‘academische’ vakken buiten Engels, dus dat zorgt ervoor dat ik echt kan genieten van mijn ervaring hier, zonder wakker te liggen van school. Ook vrienden maken lukt best goed. Wel verblijven er in deze regio ontzettend veel internationale studenten. Het is een stuk makkelijker om met hen bevriend te geraken dan met de lokale mensen. Ik probeer bewust om meer om te gaan met Canadezen, zodat ik hier in Canada altijd contacten blijf hebben. Dat er hier zoveel internationale studenten zijn, zorgt er ook wel voor dat ik na dit jaar over de hele wereld mensen ken. Ik heb al heel wat leuke activiteiten gedaan met de school én heb ik de mogelijkheid om veel te gaan skiën. Ik kijk dus zeker uit naar wat de rest van mijn jaar mij nog gaat brengen!’ Bent Vermeiren (via Rc Geel in Canada)   

Rotary Contact 

Rc Brussel Coudenberg: COMMUNICATIE-COACHING HELPT NIEUWE BRUSSELSE DOMEINSCHOOL OP DE RAILS

In Molenbeek wordt momenteel volop gebouwd aan een nieuwe Nederlandstalige middelbare school. De Egied Van Broeckhovenschool (genoemd naar een jong gestorven priesterarbeider) moet op termijn 850 leerlingen een opleiding bieden, met de nadruk op wetenschappelijke, technische en zorgprofielen. Rc Brussel-Coudenberg trekt mee aan de kar. De club begeleidt namelijk de uitbouw van een dynamisch intern communicatieplatform voor en door de leerlingen. e school komt er op initiatief van de Jezuïeten. Ze laten daarvoor een oud brouwerijpand renoveren en er wordt een nieuwe vleugel aangebouwd D Het concept wordt dat van een (zie illustraties voor een impressie op basis van de plannen van het architectenbureau, nvdr.). © BEAI ‘domeinschool’. De school vertrekt niet vanuit de klassieke onderverdeling ASO / TSO / BSO maar biedt een reeks opleidingen aan binnen de domeinen STEM (wetenschap en techniek) en Maatschappij en Welzijn.   

Rotary Contact

RC ANTWERPEN-ZUID STEEKT DE HANDEN UIT DE MOUWEN VOOR INSTUIF  

Een ploeg Rotariërs van Rc Antwerpen-Zuid organiseren een Petanque en bbq voor Instuif    

Instuif is een veilige plek waar je contacten kan leggen en een vriendenkring kan opbouwen. Instuif spreekt je aan op je kwaliteiten en talenten. Bezoekers organiseren samen met professionelen en vrijwilligers ontspanning, vorming, sport en creatieve activiteiten. 

De leden van Rc Antwerpen-Zuid, steken niet alleen de handen uit de mouwen, maar ze stellen zich eveneens open voor een babbel met de jongeren en ze delen hun ervaringen en expertise.

Polaris - Projecten

Vocational Training Team (V.T.T.) Global Grant project van Rc Antwerpen-Oost met Rc Chennai Towers in India.

Het is een 'Train the Trainer' programma waarbij professionals, die werken met kinderen met 'autism spectrum disorder' (ASD), een opleiding 'Applied Behavior Analysis' krijgen. 

ABA focust op het positieve om ongewenst gedrag te verminderen. De therapie helpt om sociaal gedrag te stimuleren, door het verbeteren van communicatie- en sociale vaardigheden, het geheugen, het leervermogen, en taalvaardigheid.

DGE Tony Janssens ging op bezoek in Chennai om een aantal trainingssessies bij te wonen.  Het project kon rekenen op uitgebreide persaandacht.

Polaris Projecten